« vissza

Konferencia a PBI tűzoltó-védőruha anyagról

2010-10-14

Cégünk szervezésében, megrendezésre került az első olyan konferencia, amely a tűzoltók védőruhájának védelmi képességével foglalkozik, valamint új védőanyagok is bemutatásra kerültek.


A konferencia 3 főbb részből tevődött össze. Az első részt, a köszöntés után, Helmut Zepf úr tartotta a PBI Products Inc. európai vezérigazgatója. Ismertette a védőruha első védvonalát biztosító új fejlesztésű PBI anyagot. Részletesen beszámolt az anyag szerkezeti felépítéséről, valamint arról is, hogy miben nyújt több védelmet mint a hagyományos aramid(Nomex) alapú védőruhák. Egyik, a tűzoltók szempontjából igen fontos szempont a hővel szemben támasztott védelmi képessége, mint például a szúróláng effektust 540oC-ig képes elviselni úgy, hogy az anyag szerkezetileg nem roncsolódik.
Egy kis szünetet követően a második részt Varga Leonard úr tartotta, a DEVA F-M sro. cég igazgatója és kereskedelmi felelőse. Előadásában hangsúlyozta, hogy a tűzoltóknak a lehető legjobb védelmet kell biztosítani, hisz olyan körülmények közt dolgoznak, ahol megfelelő védelem nélkül könnyen baj történhet. Részletesen elmagyarázta, hogy milyen rétegekből is épül fel a védőöltözet, s melyik rétegnek mi a jelentősége illetve funkciója.
A második szünetet követően cégünk ügyvezetője, Krizsán Lajos tartott egy rövid demonstrációt arra, hogy mennyivel is többet bír a PBI alapú ruha, mint hagyományos társai. A két anyagot lánghatásnak tettük ki.


Természetesen a kérdések sem maradtak el. Minden kérdésre kielégítő válasszal tudtunk felelni.


Összegezve, a konferencián megjelentek, megismerhették a jövő tűzoltó-védőruha anyagát, amit már most úgy tudunk alakítani, hogy könnyű bevetési ruhakén szolgáljon. Ez főleg olyan területeken hasznos, ahol egy nyílt téri tűznél a munkálatok, hosszú órákig vagy akár napokig elhúzódnak.

További képekért kérjük kattintson ide és tekintse meg Galériánkat